Home Menu Search

JUHO KUUSI

(lava)runoilija, sanataideohjaaja

minäminä


Juho Kuusi, eli minä, on Helsingissä majaileva Järvenpäästä lähtöisin oleva runoilija; lavarunoilija, spoken word -runoilija; räppäri, suunsoittaja, muusikko; sanataideohjaaja, yhteisöpedagogi; ihminen.

Olen esiintynyt aktiivisesti yli 10 vuotta vähän siellä sun täällä, niin pienissä kuin isoissa tapahtumissa, ulkomaillakin. Matkan varrella olen voittanut poetry slamin suomenmestaruuden kahdesti, 2012 ja 2016, ja pääsin Talent Suomi -kilpailussa finaaliin asti keväällä 2020. Joku kriitikko joskus uskalsi väittää flow:ni olevan ”ehkä Suomen lavarunoskenen parhaasta päästä”. Se oli kivasti sanottu.

Runoni ovat usein henkilökohtaisia, kantaaottavia ja niissä on enemmän tai vähemmän (mustaa) huumoria. Tyyliltään ne ovat pääasiassa vapaamittaisia ja -muotoisia, ja niistä tihkunee usein taustani räpin parissa läpi – ehkä eniten soinnillisuuden ja nopeahkon temmon muodossa. Yritän olla välillä nokkela, joskus siinä onnistuen.

Esikoisrunokirjani ”Piukkaan paikkaan lupa lyyä”, jonka on kuvittanut kuvataiteilija Aleksi Liimatainen, julkaistiin syksyllä 2020. Omakustannemusiikkijulkaisujeni lisäksi runojani on julkaistu antologioissa (esim. ja esim.) ja lehdissä sekä käytetty oppimateriaaliana sekä teksti- että videomuodossa äidinkielen oppikirjoissa. Olen myös vieraillut ug-räp-levyillä, vääntänyt taustamusiikkia muille (esim.), tehnyt ääni-installaatioita, ollut mukana tekemässä runosuunnistusta, kirjoittanut tilausrunoja (esim. ja esim.), tuottanut ja juontanut lavarunotapahtumia (esim. ja esim.) ja ja, ja.

Tällä hetkellä työstämme runoa ja musiikkia monipuolisesti yhdistelevää levyä yhdessä tuottaja Lauri Koivusalon kanssa, kirjoitan pikkuhiljaa toista runokirjaani ja työskentelen osana SIIMES-kollektiivia.

Kuva: Anna Nuutinen


Lisää promokuvia (niin verkko- kuin printtikäyttöön) täältä, kaikki kuvat on ottanut Anna Nuutinen.